Frida

Mural in Buenos Aires

Frida Kahlo is zo’n 65 jaar na haar overlijden een onuitputtelijke inspiratiebron voor vele kunstenaars. Komt het door haar tragische levensloop, of ligt het aan de bizarre, van alle taboes ontdane manier waarop ze zichzelf doorheen haar artistieke leven in beeld bracht? Feit is dat deze vrouw met haar eigenzinnige zelfportretten, tot de verbeelding blijft spreken en velen inspireert! Ik plukte lukraak een paar wondermooie Frida kunstwerkjes van het net!


Frida had geen makkelijk leven, kreeg kinderverlamming op haar zesde en overleefde een zwaar ongeval op haar twintigste, waaraan ze een blijvende handicap overhield. Het was in haar  ziekbed dat ze de prachtigste zelfportretten maakte. Ook in de liefde met de kunstenaar Diego Riviera kende ze vooral pijn. Nog tijdens haar leven kon ze exposeren in New York en Parijs en tegenwoordig wordt ze door velen beschouwd als één van de grootste kunstenaars van Latijns-Amerika.

Frida Kahlo liet ons ook een aantal prachtig levensquotes na!

Bijna 10 jaar geleden had ik een kleurrijke halssnoerencollectie die verwees naar de stijl van Frida Kahlo

En heel recent ontwierp ik een oorbellen collectie, veel soberder en uitgepuurd, en met een Mexicaanse touch: een hedendaagse interpretatie van de Frida sfeer! Heel mooi in goud verguld, maar ook verkrijgbaar in zilver, je vindt deze collectie hier in de shop:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *