Art deco maakt goede sier(raden)

Soms vind je inspiratie, gewoon bij de buren.
Tijdens de lockdown maakte ik (net als zoveel van jullie) talloze wandelingen. Dit keer niet in de natuur maar in de buurt waar ik in 2019 ben komen wonen: Het miljoenkwartier en het Stationskwartier in Gent. Ik ontdekte er pareltjes uit de interbellumarchitectuur en werd verliefd op de vormentaal van de art deco en Amsterdamse school. Er was meteen een klik! Ik ging meteen aan de slag met de typerende grafische patronen  en het geometrisch lijnenspel.

        

Flaneren door het interbellum

Het Gentse miljoenenkwartier heeft zijn naam niet gestolen. Gebouwd op de terreinen van de wereldtentoonstelling van 1913, vind je hier een staalkaart van de prachtige interbellumarchitectuur van grote architecten uit die tijd. Mijn tijdreis op deze unieke Gentse plek werd de inspiratiebron voor een nieuwe juwelenlijn die de naam Interbelle kreeg.

                  

Art  deco maakt hier goede sier
Het interbellum. Een tijd van grote drang naar vernieuwing. Honger naar dromen en luxe. Meer vrije tijd, meer mobiliteit. Les cultures se touchent. De art deco architecten vonden inspiratie bij de Azteken, de Japanse kunst, het kubisme en futurisme en de gestroomlijnde pakketboten uit die tijd. Na de florale krullen van de art nouveau was het tijd voor geometrie en strakke vormen.

ontdek de volledige collectie hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *