Mijn Manifest

Begin dit jaar schreef ik me in voor een workshop: schrijf je eigen manifest.

Best wel een uitdaging voor mij, want ik ben meer een beeld- dan woordkunstenaar.  Enfin, ik doe graag eens iets buiten ,of toch aan de rand van mijn comfortzone, dus besloot ik om met woorden aan de slag te gaan, dit keer.

Maar wat is nu een manifest?

Een manifest is een eenvoudig en krachtig instrument om richting te geven aan je leven en je te herinneren aan wat essentieel voor je is. Een stille, magische bondgenoot die je op koers houdt, energie geeft en je helpt om je leven te leiden op een manier die echt bij je past. Elke dag opnieuw. Met een manifest kan je terugblikken of juist vooruitkijken.

Een manifest is een uitgeschreven verklaring van je persoonlijke visie/waarden/intenties/motieven. Een tekst waarmee je kleur bekent en/of richting geeft.  Het leek me wel fijn omzoietsvoor mezelf uit te schrijven, bij het begin van een nieuw jaar.

Een heel bekend en mooi Manifest is  het Holstein Manifest:

Dit zeggen de schrijvers zelf over hun tekst: ‘In their first step as a company, Holstee’s founders, Dave, Mike and Fabian sat together on the steps of Union Square in New York to write down how they define success. The goal was to create something they could reflect back on if they ever felt stuck or found themselves living according to someone else’s definition of happiness.’

 

Terug naar de workshop: Lien Van Laere noemt zichzelf verhalenvroedvrouw, ze is schrijfster, verhalenvertelster en begeleidster van groei- en inspiratietrajecten. Ze gaf ons heel wat tips, tools en inspiratiestarters, voor het verzamelen van onze bouwstenen.  We kregen de tijd en de ruimte (ja, konden ons zelfs afzonderen, als we dat nodig hadden.) We gingen op zoek naar onze waarden, energizers, intenties, adviezen, dromen, wensen, reminders,… Ik besloot gewoon de nederlandse taal te gebruiken, mijn  moedertaal , die bevat, voor mij toch , de meeste woordenschat.

Op het einde van de workshop lazen we onze manifesten aan elkaar voor. Dit was echt een kippenvelmoment, want net het delen maakte het nog krachtiger!  Dankjewel Lien, voor deze fijne workshop en namiddag!  Ik ben heel blij met Mijn Manifest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *