Siren – of hoe muziek inspireert

Ik luister heel veel naar muziek als ik aan het werk ben in mijn atelier. Soms brengt het me in  een aangename werkflow.  En met de flow komt de  inspiratie. Dus ging ik daarmee heel graag aan de slag!

Ik hoorde het voor het eerst, toen ik aan het lopen was, langs de zee, op de dijk van Ambleteuse. Ik loop namelijk altijd op muziek. Het bracht me in een heel fijne loopflow.  Toeval of niet, dit lied speelt zich af langs de rotskusten van Brighton, vermoed ik, want daar woonde de auteur, Nick Cave dus,  toen hij de song schreef. Ik was daar nooit, maar denk dat deze kust veel weg heeft van de noordfranse kliffenkust, althans zo verbeeld ik het me: stijle klippen, keien, vele tinten grijs, bruin, blauw.

Is het een murderballad, een afscheidslied, een liefdeslied? Wie zal het zeggen. Het fijne aan deze songs, en bij uitbreiding alle muziek eigenlijk, is dat je ze interpreteert zoals je zelf wil. Voor mij gaat het over een vrouw die op het einde kiest voor de vrijheid, die zich ontdoet van alle achterklap, beklemmingen, belemmeringen en boeien, en kiest voor haar eigen pad. mooi toch?

– Through the tunnel and down to the sea – And on the pebble beach your laces you untie – And arrange your shoes side by side –

De songteksten die Nick Cave schrijft zijn eigenlijk pure poezie. Geen emotie blijft onbenoemd. Heel verhalend en soms nogal mysterieus, maar dus altijd voor interpretatie vatbaar.

The night expands  – I am expanding  – I watch your hands –  like butterflies landing

Inspiratie dus voor SIREN, mijn nieuwe collectie, een heel vrouwelijke , botanisch geinspireerde lijn: fijne gestileerde zeewiertjes, zachte glooiende vormen.  Juwelen als het ware, voor zeemeerminnen.

je vind mijn nieuwe collectie hier in de shop.

fotografie: Aremysia – Styling: Fleurfatale – Model: Lotte Ydiers – MUA: Dorien Vanderveken

Because someone’s got to sing the stars
And someone’s got to sing the rain
And someone’s got to sing the blood
And someone’s got to sing the pain

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *