Fragile/notFragile

Een tijdje geleden postte een lieve vriendin een aantal fotos van zichzelf op FaceBook.

Niks bijzonders zul je denken. Ware het niet dat het een fotoshoot was die ze liet maken, na haar kankerbehandeling, met haar kale hoofd, vermoeid ook en getekend door de loodzware behandeling.
Ze zei er zelf over: “Om deze zware periode af te sluiten besloot ik een fotoshoot te laten doen waarbij ik me tegelijk sterk en kwetsbaar opstel. Een herinnering aan de voorbije maanden, een ode aan de vechtlust, aan de zin om te leven, en vooral een ode aan de liefde” 

En laat dat nu net het thema zijn van mijn nieuwe juwelencollectie .

Fragile/not Fragile – over de kracht van kwetsbaarheid”.

Veren en vlindervleugels zijn voor mij een krachtig en inspirerend symbool voor kwetsbaarheid en breekbaarheid. En tegelijkertijd ook voor veerkracht en wilskracht. Vleugels geven je de mogelijkheid om te vliegen, om op eigen kracht je weg te gaan/volgen. Als de tak waarop je zit bijna gaat breken, kan je vertrouwen op je vleugels.

 

Ik deed een poging om vlindervleugels en veren te stileren en uit te puren, Liever dan de vorm zelf over te nemen probeer ik een nieuwe vorm te vinden, te verfijnen, te ontdoen van alle overbodigheden. Wat je uiteindelijk overhoud is krachtiger dan wat er was. En is dat nu ook geen heel mooi beeld.? Je ontdoen van alle balast maakt je sterker. 😉

 

Fragile/not Fragile, mijn collectie in zilver of 18karaats verguld geel- en roségoud, vind je hier  in mijn webshop.

En omdat ik dat zo graag doe, dat schetsen en tekenen en vorm geven en uitproberen, gaan er vast nog wel wat creaties in deze collectie verschijnen.

En tot slot deze nog een fijne wens voor mijn lieve vriendin Heidi: Be you, Bravely!😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *