Kleur bekennen

Vraag jij je ook wel eens af, of je mooier bent met zilver of met goud? Sta je met geelgoud? of ben jij een roségoud type?

Om te bepalen welke kleur het best bij je past,  moet je eerst zien te achterhalen of je een koele of warme huidtint hebt. De meest accurate manier om dat te ontdekken is door te kijken naar de onderkant van je pols in natuurlijk zonlicht. Als je aders blauwig of paarsig lijken, dan heb je een koele ondertoon en sta je goed met zilver. (je huid is dan een beetje rozig of rood)
Zien je aders er eerder groen uit, dan ben je een warm type en straal je met goud. (je huid heeft in dit geval een beetje een gelige schijn.)
Je haar en oog kleur kunnen ook een rol spelen. Mensen met bruine ogen en goud of koperen tinten in hun haar hebben meestal een warme ondertoon. (dit zijn goud types)
Groene of blauw- ogige-mensen  hebben doorgaans een koude ondertoon in hun huid. (dit zijn dus zilver types).
 
Rosé goud moet je een beetje beschouwen als een nude kleur. Heb je een rozig blosje en blonde haren, dan sta je heel zeker met rosé. Roségoud is geen blikvanger, eerder een ton sur ton tint. Heel subtiel, maar o zo mooi als je het met andere tinten rosé of poederkleurtjes in je outfit combineert! Rosé en cognac is ook een echte topper voor je garderobe!

Het rosé goud dat ik voor mijn juwelen gebruik is wel degelijk echt goud. Het is 18 karaats goud, dit wil zeggen dat er 75 % goud in de legering zit.

En hoe komt dat rosé goud nu aan zijn rozige kleur?

Net als zilver, is puur goud zeer zacht materiaal en wordt het meestal gelegeerd met andere metalen om het sterker te maken, voordat het wordt vervaardigd in sieraden. Net dat mengsel van metalen heeft een belangrijke invloed op de kleur en de waarde van het goud. Rosegoud is bijvoorbeeld een legering van 75 % goud, 22,5 % koper en 2,75 % zilver. Het koper in de legering geeft dus die mooie rose kleur.

go to the shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *