Mijn werkplek

Wanneer de kinderen  naar school vertrekken, trek ik me terug op mijn werkplek. Mijn atelier is mijn cocon. Aan mijn werkbank zing ik hardop mee met mijn favoriete muziek of dompel me juist onder in absolute stilte. Ik kan heel erg genieten van alleen zijn en alleen werken. Maar er zijn ook van die dagen dat de workflow zoek is, dat ik geen focus of concentratie vind. Thuiswerken mag je dan al besparen van files en de mogelijkheid geven om, terwijl je facturen aan het maken bent, gauw een wasje te draaien,  het huisvuil te sorteren, en rap de patatten op te zetten, maar het vreet aan je FOCUS.

Daarom  ga ik dus 1 dag in de week naar Coworking Likebirds in Gent. Bij Likebirds geen volle wasmand of gestruikel over rondslingerende spullen, geen aardappelen die je nog gauw wil opzetten, geen overvol aanrecht…

 Coworking is werken in een gedeelde werkomgeving. In tegenstelling tot een typische kantooromgeving, zijn Coworkers meestal geen werknemers van hetzelfde bedrijf of organisatie, maar een bont allegaartje zelfstandigen, freelancers en thuiswerkers. Coworken is meer dan een gedeelde werkruimte. Het is een community, om er eens een hip woord bij te halen.

 

  

ik persoonlijk vind er:

 • inspiratie en feedback
 • heel veel focus
 • orde in mijn chaos
 • ‘smiddags schuif je aan, aan de grote tafel voor  een lunch en babbel met andere creatieve freelancers,
 • ik doe er administratieve taken, mijn webshop updaten, foto editing, schrijven van nieuwsbrieven en andere shizzel ontwerpen en bestellingen, kormtom vooral mijn laptopwork en nogal dikwijls de zaken die ik thuis opzijschuif of uitstel.
 • er is een vergaderruimte en conceptroom én bij mooi weer kan je werken of lunchen ‘on the rooftop’, met een superview over Gent.

o ja, er is ook wel nog tijd voor dit:

 • vieren met taart
 • inspiratietrips (members only)
 • zelf gin maken
 • Donderdag Soepdag
 • Fancy food Fridays
 • workshops (members only)
 • Kerst en andere feestjes
 • Rooftop BBQ
 • Let’s Talk About (members only)
 • Show & Tell (members only)

 

         

Benieuwd hoe mijn werkplek thuis eruitziet ? Das voor een volgende blogpost! Keep Connected!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *