Talking Traces

Mijn collectie Talking Traces is geïnspireerd op  tekeningen van de Native Indians. Natives gebruikten symbolen voor verschillende doeleinden: War paint en lichaamsdecoratie van indiaanse krijgers bevatten geheime boodschappen aan hun clanleden of vijanden. Ze gebruikten de symbolen  zelfs op hun paarden. Het waren ook uitdrukkingen van hun geloof  en verbondenheid met het universum. Bij de indianen waren kunst, schoonheid en spiritualiteit heel nauw verbonden met het dagelijkse leven én met de natuur, er waren dan ook veel tekeningen voor natuurfenomenen (zonsopgang of storm bijvoorbeeld) en ook tekens die bepaalde eigenschappen uitdrukten zoals dapperheid, standvastigheid en goedhartigheid bijvoorbeeld. De symbolen waren heel dikwijls geometrisch, dit om ze te doen opvallen in de natuurlijke omgeving. Ook heel simpel van vorm , maar in die eenvoud toont zich de kunst, vind ik zelf.

Bron illustratie: Pinterest.

Ik koos zelf om iets te doen met een pijlvorm. Natives gebruikten veel pijlsymbolen, met veel verschillende betekenissen zoas je in de tekening hierboven ook ziet. Een pijl geeft richting aan of toont het pad of spoor dat je kan volgen, dat vind ik eigenlijk wel een mooie gedachte. Het is een fijn idee om met een symbool een gevoel, inspiratie of intentie uit te drukken, gewoon voor jezelf, een soort reminder. En dit te dragen op je lichaam, zoals een halssnoer of oorbellen, een broche of waarom niet,  een tattoo.

hieronder mijn creatieve zoektocht, en het resultaat ervan. De collectie ‘Talking Traces’  vind je hier terug in mijn shop.


Een grappige anekdote is dat ik eerst mijn collectie SQAUW wou noemen, het woord voor een indiaanse vrouw. Maar ik heb daar toch maar van afgezien, je leest hier waarom ;-).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *